Гройсман "закрив дірку" в земельному законодавстві, якою скористався "Рошен" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман "закрив дірку" в земельному законодавстві, якою скористався "Рошен"

Казна та Політика
2587
Володимир Гройсман підписав закон “Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо проведення земельних торгів”, проголосований Верховною Радою ще 18 лютого.
Про це повідомляє “Радіо Свобода”.
Одне з нововведень полягає в тому, що комунальні та державні підприємства тепер також повинні отримувати землю від держави у власність або оренду тільки на конкурентних умовах, тобто через земельний аукціон.
Раніше комунальні та державні підприємства могли отримувати землю без конкурсу – і часто потім перездавали її в суборенду комерційним структурам.
Саме за такою схемою товариство з обмеженою відповідальністю “Бісквітний комплекс” Рошен “ отримало землю для будівництва фабрики в Борисполі в обхід аукціону.
Раніше, програма “Схеми” відстежувала цю історію від самого задуму і перших кроків до реалізації.
Журналісти відзначали, що відповідно до Земельного кодексу, базовий принцип надання землі в оренду – це земельний аукціон. Тобто після звернення “Рошен” міськрада Борисполя повинна перевірити наявність вільних територій і організовувати земельний аукціон, в якому повинні були взяти участь компанії, які також хочуть отримати землю в оренду. І тоді серед цих пропозицій вибирали б вигідну для міста.
Після звернення структурного підрозділу “Рошен” – “Бісквітний комплекс « Рошен» – 6 липня 2015 в Бориспільський міськрада аукціон не проводився.
8 вересня 2015 міська влада надала кілька ділянок в оренду комунальному підприємству “Виробниче управління комунального господарства”, скориставшись нормою, для надання ділянок комунальникам аукціон не потрібен. Потім “Бісквітний комплекс” Рошен “взяв землю в суборенду в “комунальників”.
Володимир Гройсман підписав його тільки через місяць. Тепер зміни чекають підпису президента Петра Порошенка.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас