У Казахстані чиновникам заборонять користуватися на роботі смартфонами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Казахстані чиновникам заборонять користуватися на роботі смартфонами

Світ
477
Для державних чиновників Казахстану з початку квітня введуть заборону на використання на робочих місцях смартфонів, смартгодинників і планшетів, передає Kapital.kz.
Дана міра обумовлена частими фактами витоку службової інформації через WhatsApp і інші додатки. Тим часом, не забороняється використання мобільних пристроїв з функціями «дзвінок / відповідь / sms», але не оснащених інтернет-модулями і фото-, відеокамерами, йдеться в службовій записці, яка нібито поширюється по відомствах.
«До нас вже надійшов цей регламент. В цілому це вже поширена практика серед багатьох урядів. Я вважаю, що це нормально. Це ж не означає, що ми не будемо користуватися телефонами. Під час входження до відповідних державних органів ці телефони повинні залишатися в встановлених місцях, а потім забираєш і користуєшся. Ми весь час користувалися планшетами, ходили з ними на засідання уряду. На цих планшетах зазначено, які питання будуть розглядатися на засіданнях. Ми використовуємо їх лише на засіданнях уряду, планшет нам дозволяють », – зазначила міністр охорони здоров’я і соціального розвитку Казахстану Тамара Дуйсенова.
У свою чергу міністр енергетики Володимир Школьник не заперечує використання смартфона і кнопкового телефону.
«У нас міністерства всі користуються, якщо буде введена заборона – ми все одно будемо користуватися», – заявив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас