Шведський Nordea ввів оплату за утримання внесків міської влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шведський Nordea ввів оплату за утримання внесків міської влади

Світ
279
На тлі негативних ставок шведського Нацбанку один з чотирьох найбільших банків Швеції Nordea ввів оплату за утримання коштів, що зберігаються на рахунках міської влади.
Зокрема, такі вимоги вже отримали в муніципалітетах таких шведських міст, як Фальчепінг і Гетеборг. Про це повідомляє шведське видання Svenska Dagbladet.
Так, за утримання на балансі 100 млн шведських крон (10,8 млн євро) влади Фальчепінг змушені будуть платити Nordea 613 тис. крон (66 тис. євро) на рік.
У муніципалітетах відзначили, що пригрозили Nordea змінити банк, після чого представники Nordea підкреслили, що найближчим часом його приклад наслідуватимуть і інші великі шведські банки.
Відповідно до фінансових звітів за минулий рік, негативні ставки обійшлися Nordea в 4,5 млрд. Крон, при цьому прибуток банку досяг 44 млрд крон, вказується в газеті.
Раніше збір за утримання коштів на рахунках ввів ще один шведський банк – SEB, однак тільки для великих клієнтів з великими сумами балансу. За інформацією Svenska Dagbladet, в SEB також збираються ввести подібний збір для муніципалітетів.
Шведський Нацбанк знизив ключову процентну ставку з нуля до -0,1% у лютому 2015 року, проте для фізосіб це рішення поки наслідків не мало – за даними Svenska Dagbladet, жоден шведський банк не вводив комісію за залишки на рахунках фізосіб.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас