Влада США підозрює Toshiba в приховуванні збитків на $ 1,3 млрд, - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США підозрює Toshiba в приховуванні збитків на $ 1,3 млрд, - Bloomberg

Світ
193
Міністерство юстиції США і Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) почали перевірку діяльності японської компанії Toshiba Corp., підозрюючи її в приховуванні збитків на суму близько $ 1,3 млрд в підрозділі, що працює в сфері ядерної енергетики, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.
Оскільки розслідування зачіпає спільне японо-американське підприємство Westinghouse Electric Co., влада США може залучити Toshiba до відповідальності навіть за порушення, вчинені за кордоном.
Раніше Мін’юст США неодноразово доводив до кінця справи про шахрайство з звітностями. Так, в 2014 році виробник хірургічних інструментів ArthroCare був оштрафований на $ 30 млн за завищення виручки, а колишні гендиректор і фіндиректор компанії засуджені до 20 і 10 років в’язниці відповідно.
Як повідомлялося, через помилки в звітності оцінка прибутку Toshiba за 2008-2014 роки була завищена в цілому на $ 1,9 млрд. На тлі скандалу компанію покинули ряд топ-менеджерів. За підсумками розслідування японські регулятори оштрафували Toshiba на рекордну суму в $ 62 млн, а її аудитора, Ernst & Young ShinNihon, на $ 17 млн.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас