Нацбанк видав 4 небанківським фінустановам ліцензії на обмін валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк видав 4 небанківським фінустановам ліцензії на обмін валют

Валюта
805
Національний банк України видав генеральні ліцензії на здійснення валютно обмінних операцій чотирьом небанківським фінансовим установам – “Партнер”, “Голден Груп”, “ДСД Фінанс” і “Іноме Груп”.
Як нагадав НБУ на своєму сайті, 29 грудня 2015 року його затвердив нові вимоги до небанківським фінустановам за розміром власного капіталу і розкриття інформації про структуру власності, встановивши для компаній, які раніше отримали валютні ліцензії, перехідний період для виконання цих вимог.
За інформацією НБУ, на цей момент регулятор уже розглядав 9 пакетів документів небанківських фінустанов на отримання валютних ліцензій, у зв’язку з чим відповідні компанії отримали термін до 1 березня 2016 року для доопрацювання. У тому числі 4 компанії вже виконали вимоги НБУ і отримали ліцензії, а узгодження пакетів документів ще трьох компаній очікується найближчим часом.
Відзначимо, в даний час генеральну ліцензію НБУ на здійснення валютообмінних операцій має 21 небанківська фінустанова. На 16 березня 2016 року ці компанії мали 2327 структурними підрозділами, що на 17% більше показника на початок року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас