Україна має намір збільшити експорт в Канаду товарів з великою доданою вартістю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір збільшити експорт в Канаду товарів з великою доданою вартістю

Казна та Політика
683
Україна має намір значно збільшити експорт в Канаду товарів з великою доданою вартістю.
Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі з посиланням на торгового представника України Наталія Микольська.
“Мета нашого уряду – збільшити експорт саме готової продукції або, як мінімум, частково переробленої. Сьогодні ж, якщо звернутися до даних торгової статистики, побачимо, що основний український експорт в Канаду – це сировина, а не готовий продукт”, – передає прес- служба міністерства слова торгпреда.
Микольська анонсувала запуск інформаційного порталу з просування експорту. “Ми вважаємо, що бізнесу потрібна допомога, не тільки загальна інформація про ЗВТ, а й конкретні відомості стосовно входження на ринок Канади. Тому, коли ми будемо мати навчальні проекти і потужний інформаційний портал, – це буде для всіх корисно”, – зазначила торговельний представник.
Нагадаємо, Канада в рамках угоди про зону вільної торгівлі з Україною, переговори щодо якої були завершені 14 липня 2015 року, надасть технічну допомогу для модернізації української промисловості.
За словами Микольської, Україні вдалося відстояти асиметричну лібералізацію ринків товарів для захисту національних товаровиробників в чутливих областях. Так, після вступу в силу угоди канадська сторона відразу відкриє до 98% ринку, в той час як Україна скасує тарифи для майже 80% товарів канадського експорту з подальшим скасуванням інших тарифів протягом наступних 3, 5 і 7 років. На додаток, для певних канадських товарів були встановлені квоти, а деякі товари були виключені з дії угоди.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас