Суд визнав "Укргазвидобування" боржником "Дельта Банку" по кредиту на 214 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд визнав "Укргазвидобування" боржником "Дельта Банку" по кредиту на 214 мільйонів

Кредит&Депозит
695
Вищий господарський суд України визнав заборгованість найбільшої газодобувної компанії України “Укргазвидобування” перед ліквідованим “Дельта Банком” розміром 214,11 мільйона гривень, повідомляється на сайті Фонду гарантування вкладів фізосіб з посиланням на рішення суду від 15 березня 2016 року за позовом банку до компанії.
Фонд нагадав, що “Дельта Банк” у квітні 2015 року визнав недійсними ряд договорів з компанією “Укргазвидобування”, згідно з яким права вимоги боргу компанії передавалися до поручителів-фізичних осіб. При цьому, як зазначає фонд, кредит “Укргазвидобування” погашався не “живими коштами”, а за рахунок залишків на рахунках фізичних осіб-поручителів у “Дельта Банку”.
Фонд підкреслює, що погашення заборгованості за кредитним договором відбулося незаконно, шляхом надання окремим кредиторам переваг і пільг, прямо не встановлених для них законом.
Також повідомляється, що кошти, які стягуються з компанії “Укргазвидобування”, будуть спрямовані на погашення заборгованості “Дельта Банку” перед вкладниками та кредиторами в порядку черговості, встановленої Законом України “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”.
Фонд гарантування 8 жовтня 2015 року приступив до ліквідації найбільшого за всю історію банківської системи України фінустанови, що потрапив в управління фонду, – “Дельта Банку”. З 2 березня минулого року в банку працювала тимчасова адміністрація на підставі рішення НБУ про визнання банку неплатоспроможним.
“Дельта Банк” працює на ринку України з 2006 року і входив до групи найбільших банків. Основним акціонером банку був бізнесмен Микола Лагун з часткою в капіталі 70,61% і компанія Cargill Financial Services International Inc. (США) з часткою 29,39%.
“Укргазвидобування” – найбільша газовидобувна компанія України, на яку припадає близько 75% всього видобутого в Україні газу. “Укргазвидобування” – найбільша газовидобувна компанія України. До складу компанії входять 4 газопромышленных управління “Шебелінкагазвидобування”, “Полтавагазвидобування”, “Харьковгазвыдобування” і “Львовгазвыдобування”. 100% акцій компанії належать НАК “Нафтогаз України”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас