Пентагон влітку проведе тестування самокерованих вантажівок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пентагон влітку проведе тестування самокерованих вантажівок

Технології&Авто
753
Цього літа збройні сили США планують провести на автострадах країни тестування технології переміщення самокерованих вантажівок у конвої.
Експеримент дозволить перевірити, як самокеровані машини взаємодіють за допомогою бездротового зв’язку між собою, з цивільними транспортними засобами та автодорожньою інфраструктурою. Вантажні машини, наприклад, відправлятимуть на придорожні транспондери дані про місцезнаходження і швидкість переміщення і отримуватимуть від них у відповідь відомості про закриття дорожніх смуг і обмеження швидкості на даній ділянці автомагістралі.
Тестування пройде в червні на ділянці траси Interstate 69 (I-69) штату Мічиган. У випробуваннях візьмуть участь щонайменше чотири вантажівки.
За словами представника Пентагону Дугласа Халлеакса (Douglas Halleaux), в даний час вантажівками керують водії, але військові планують перевірити можливість використання транспортних засобів у безпілотному режимі. Автономні машини тестувалися в безпілотному режимі і раніше, але не на громадських дорогах. «Ми з особливою увагою ставимося до безпеки наших фахівців і наших «сусідів» на дорозі», — заявив Халлеакс. Він висловив думку, що ці випробування дозволять підвищити довіру громадськості до самокерованого транспорту.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас