НБУ затвердив концепцію процедури злиття банків для прискорення процесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ затвердив концепцію процедури злиття банків для прискорення процесу

Фондовий ринок
375
Національний банк затвердив концепцію процедури злиття банків для прискорення процесу.
Про це в ході прес-конференції в середу повідомив заступник директора департаменту реєстраційних питань і ліцензування Нацбанку Олександр Бевз.
“Дійсно, вчора концепція була затверджена”, – сказав він.
За словами Бевза, після схвалення концепції, вона буде передана на розгляд до Антимонопольного комітету та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.
В даний час весь юридичний процес приєднання банків може тривати від 6 – 9 місяців до півтора років (з моменту початку переговорів між акціонерами банків про умови злиття до повного завершення юридичних процедур, пов’язаних з припиненням діяльності банку, що реорганізовується виключенням його з Державного реєстру банків та реєстрацією випуску акцій банку, який поглинає).
Реалізація змін, запропонованих Національним банком, дозволить скоротити тривалість юридичного процесу приєднання банків до 3 місяців.
Для цього необхідно переглянути підхід до законодавчих обмежень, пов’язаних з правонаступництвом, процес узгодження з регуляторами і податкові питання, пов’язані з припиненням діяльності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас