ЄС готовий запропонувати Туреччині безвізовий режим, - Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС готовий запропонувати Туреччині безвізовий режим, - Reuters

Світ
848
Європейський Союз повинен надати турецьким громадянам безвізовий режим, якщо Туреччина виконає “критичну масу” законодавчих умов.
Таку пропозицію Єврокомісія може зробити в середу в рамках пропозицій ЄС щодо угоди про повернення мігрантів до Туреччини, повідомляє агентство Reuters з посиланням на представників Єврокомісії, які залучені до підготовки відповідного документа.
Очікується, що на саміті лідери ЄС узгодять всі політичні і юридичні моменти.
Своєю пропозицією Туреччини виконати лише “критичну масу” вимог, таких, як судова реформа, Комісія дотримується більш м’якої лінії, ніж окремі уряду. Зокрема, Франція вимагає від Анкари виконання всіх 72 вимог, щоб можна було дозволити безвізовий в’їзд в ЄС 80 млн турків.
Очікується, що Єврокомісія може вже в квітні зробити законодавчу пропозицію щодо візової лібералізації з Туреччиною, яку повинні протягом декількох тижнів підтримати Європарламент і держави-члени.
Введення безвізового режиму для громадян Туреччини стане поступкою з боку Європейського Союзу, а також виконанням домовленості, якої вдалося досягти на саміті ЄС-Туреччина 7 березня.
Раніше повідомлялося, що лідери ЄС на міні-саміті з міграції ЄС-Туреччина, який відбувся в понеділок, 7 березня, досягли значного прогресу в переговорах з Туреччиною щодо майбутньої угоди для зменшення напливу мігрантів.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас