Ціни на нафту повернулися до зростання - Brent торгується вище $ 39 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту повернулися до зростання - Brent торгується вище $ 39

Енергетика
206
Ф’ючерси на Brent подорожчали на $ 0,47 до $ 39,21 за барель, а ф’ючерси на WTI – на $ 0,58 до $ 36,92.
Американський виробник сланцевої нафти Linn Energy пропустив виплати відсотків по кредитах і вважає банкрутство неминучим. Ряд інших компаній змушені просити дорогі кредити у приватних інвестиційних фірм.
Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 1,5 мільйона барелів, за даними Американського інституту нафти, при прогнозі підвищення на 3,4 мільйона барелів.
“Сьогодні можливе підвищення цін, пов’язане з ймовірністю скорочення видобутку в США”, – йдеться в звіті Phillip Futures. На думку аналітиків цієї фірми, ціна WTI в середу не перевищить $ 39,83, а Brent – $ 40,17 за барель.
Аналітики попереджають, що 40-відсоткове підвищення цін у порівнянні із зазначеними на початку року багаторічними мінімумами було надмірним і було пов’язане в основному з ринковими спекуляціями, а не зміною попиту і пропозиції. Аналітики також не розраховують, що припинення зростання видобутку допоможе скоротити надлишок нафти на світовому ринку.
“Якщо і вдасться домовитися про заморожування видобутку, нічого не зміниться, просто збережеться вже існуючий надлишок”, – написав у звіті аналітик Capital Economics Томас П’ю.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас