"Нафтогаз" відповів "Газпрому": За І квартал буде потрібно близько $1 мільярда несплати за транзит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" відповів "Газпрому": За І квартал буде потрібно близько $1 мільярда несплати за транзит

Енергетика
460
Найбільший в Україні державний енергохолдинг «Нафтогаз України» продовжує підвищувати позовні вимоги в Стокгольмському арбітражі до російського газового монополіста «Газпрому» до закінчення судового процесу, повідомив в Facebook директор з розвитку бізнесу «Нафтогазу» Юрій Вітренко.
«Відносно збільшення позовних вимог «Газпрому» до «Нафтогазу». Не варто цьому дивуватися, або тим більше переживати з цього приводу. До закінчення арбітражного процесу в Стокгольмі обидві сторони будуть збільшувати свої позовні вимоги », – написав Вітренко.
За його словами, тільки за перший квартал 2016 року «Нафтогаз» виставить «Газпрому» рахунок на близько 1 млрд дол. як недоплату за транзит російського газу територією України.
«Газпром» же в свою чергу, як зазначає Вітренко, налічуватиме «Нафтогазу» додаткові суми за той газ, який російська компанія хоче продати Україні, посилаючись на принцип “бери або плати”.
«Ми (« Нафтогаз »- ред.) будемо вказувати на те, що цей принцип не може застосовуватися по ряду причин (завищена ціна, абсолютно неадекватний обсяг, незаконні обмеження за місцем призначення поставок і т.і.)», – повідомив топ менеджер української компанії.
«А ми їм будемо нараховувати додаткові суми як компенсацію за нашу переплату (в порівнянні зі справедливою ціною) за поставлений нам газ (наприклад, в 2015 році) і їх недоплату за надані нами послуги з транзиту», – підкреслив Вітренко.
Нагадаємо, «Газпром» збільшив позовні вимоги до державного енергохолдингу «Нафтогаз України» в Стокгольмському арбітражі до 31,759 млрд дол. З 29,2 млрд дол.
У свою чергу, глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв оцінює загальну суму претензій його компанії до російського «Газпрому» в 30 млрд дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас