У транспорті Hyperloop можуть з'явитися ілюмінатори доповненої реальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У транспорті Hyperloop можуть з'явитися ілюмінатори доповненої реальності

Технології&Авто
475
Транспортна система Hyperloop передбачає можливість здійснення поїздок на високій швидкості по закритих трубах. Милуватися навколишніми просторами в такому випадку не вийде. Але це не означає, що пасажири залишаться без можливості поглянути у вікно.
Головний виконавчий директор компанії Hyperloop Transportation Technologies Дірк Алборн (Dirk Alhborn) продемонстрував новий концепт вікон доповненої реальності. З їх допомогою пасажири зможуть бачити різні зображення під час поїздки. Це можуть бути як зображення реальних місць, через які пролягає маршрут, так і будь-яка інша візуальна інформація. Наприклад, можна буде демонструвати розважальний контент, рекламу, корисну інформацію про пункті призначення (погода, пам’ятки тощо).
Технологія таких вікон доповненої реальності є більш складною, ніж просте встановлення дисплеїв в салоні Hyperloop. Як заявив Алборн, екрани використовують функцію відстеження повороту голови пасажира, щоб переконатися, що людина дивиться на нього. На підставі положення тіла пасажира відбувається управління виведеним зображенням, щоб виникало відчуття, що людина дивиться у вікно. Також розробляється можливість, щоб кілька людей могли одночасно дивитися в одне таке вікно доповненої реальності.
«Психологічно, дійсно, дуже важливо мати можливість дивитися у вікно, але це також і додаткова можливість. Уявіть, ви зможете перебувати у віртуальному світі і подорожувати через Світ Юрського періоду, землі в стилі фільму Terminator, і, можливо, ваша поїздка буде оплачена компаніями, які побажали розмістити рекламу», – заявив Дірк Алборн.
Ця ж технологія може використовуватися і для отримання додаткового доходу компанії за рахунок розміщення реклами.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас