Регламентний комітет визнав незаконними спроби відправити Яценюка у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регламентний комітет визнав незаконними спроби відправити Яценюка у відставку

Казна та Політика
517
Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради відхилив проект постанови про відставку прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, повідомляє прес-служба партії “Народний фронт” з посиланням на заступника голови комітету Павла Пинзеника.
У рішенні комітету наголошується, статтею 13 закону “Про Кабінет міністрів України” визначено підстави, внаслідок яких настає відставка Кабінету міністрів: прийняття Верховною Радою резолюції недовіри Кабінету міністрів, відставка прем’єр-міністра, смерть прем’єр-міністра.
Комітет зазначає, що 16 лютого Верховна Рада розглянула проект постанови “Про відповідальність Кабінету міністрів України”, який не отримав необхідної кількості голосів народних депутатів.
“Отже, за цим пунктом відставка прем’єр-міністра України не настає”, – наголошується в документі.
Крім того, на сьогодні у Верховній Раді відсутня заява прем’єр-міністра про відставку. Комітет направив відповідний висновок голові Верховної Ради Володимиру Гройсману для повернення проекту постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні.
Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада не змогла прийняти резолюцію недовіри Кабінету міністрів України, яка тягне за собою відставку всього уряду. Таким чином, парламент не зможе знову ставити питання про відставку Кабміну до наступної сесії, тобто до вересня.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас