ОПЕК знизила прогноз попиту на свою нафту в 2016 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК знизила прогноз попиту на свою нафту в 2016 році

Енергетика
568
ОПЕК знизила прогноз попиту на нафту, що видобувається в країнах організації, в цьому році з урахуванням надлишкової пропозиції з боку не входять в картель виробників.
У щомісячному звіті ОПЕК знизила прогноз попиту на свою нафту на 90 тисяч барелів на добу в порівнянні з лютневим прогнозом до 31,52 мільйона барелів на добу.
У лютому, за даними джерел, видобуток нафти в ОПЕК знизився на 175 тисяч барелів на добу в порівнянні з січнем до 32,28 мільйона барелів на добу, в основному за рахунок перебоїв в Іраку і Нігерії.
Саудівська Аравія повідомила ОПЕК, що в лютому зберегла видобуток приблизно на рівні січня 10,22 мільйона барелів на добу, показуючи, що дотримується домовленості з Росією, Венесуелою і Катаром про припинення зростання видобутку.
Виходячи з прогнозу ОПЕК, якщо вона збереже видобуток в цьому році на рівні лютого, пропозиція на світовому ринку перевищить попит на 760 тисяч барелів на добу. У лютневому звіті прогнозували надлишок в 720 тисяч барелів на добу.
Виробництво в країнах, що не входять в ОПЕК, може в цьому році скоротитися на 700 тисяч барелів на добу, говориться в звіті.
“Собівартість видобутку знизилася, головним чином в США, а хеджування підвищується, і виробники воліють добувати нафту зі збитками замість зупинки виробництва. Таким чином, прогноз видобутку поза ОПЕК на 2016 рік стає більш невизначеним”, – йдеться в звіті.
Нагадаємо, раніше МЕА заявило, що, на його думку, світові ціни на нафту, швидше за все, вже досягли мінімуму, а значить, скоро почнуть зростати. Цьому сприяють очікування агентства того, що повернення Ірану на нафтовий ринок не сильно вдарить по попиту, а також ознаки зниження поставок країнами ОПЕК.
При цьому, на думку МЕА, відновлення цін на нафту не означає, що “найгірше вже позаду”.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас