Ціни на нафту опускаються, Brent торгується біля $38,53 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту опускаються, Brent торгується біля $38,53 за барель

Енергетика
145
Ціни на нафту еталонних марок продовжують зниження у вівторок на небажанні Ірану приєднуватися до угоди про замороження видобутку, повідомляє агентство Bloomberg.
Травневі ф’ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 13:18 по Києву подешевшали на $ 1 (2,53%) – до $ 38,53 за барель.
Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на $ 0,93 (2,5%) – до $ 36,25 за барель.
Як випливає зі звіту ОПЕК, в лютому видобуток нафти в Ірані підскочила на 187,8 тис. барелів на добу, що стало рекордним зростанням з 1997 року.
“Головним фактором для нафтових котирувань зараз є повернення Ірану на ринок, – говорить аналітик PVM Oil Associates Тамас Варга. – Позиція Ірану полягає в тому, що країна піде на заморозку видобутку тільки після того, як буде добувати 4 млн б / д”.
Крім того, поки немає ясності щодо того, коли відбудеться наступна зустріч країн-виробників нафти. Раніше очікувалося, що представники нафтовидобувних держав можуть зібратися в Москві в кінці березня, проте тепер, за чутками, зустріч пройде не раніше квітня. Можливим часом її проведення називається столиця Катару Доха.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас