Україна планує до грудня підписати кредитні угоди з ЄІБ і СБ на будівництво Канівської ГАЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує до грудня підписати кредитні угоди з ЄІБ і СБ на будівництво Канівської ГАЕС

Казна та Політика
565
Україна планує до 1 грудня 2016 року підписати кредитні угоди з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) і Світовий банк (СБ) для будівництва Канівської гідроакумулюючої електростанції (ГАЕС).
Згідно з планом дій Кабінету міністрів на 2016 рік, який оприлюднено на урядовому порталі, до 1 грудня також планується прийняти необхідні нормативні акти, схвалити і направити до Верховної Ради законопроекти.
Як повідомлялося, загальна вартість будівництва Канівської ГАЕС оцінюється в EUR1,283 млрд. Потужність станції становитиме 1 ГВт в генераторному режимі. Будівництво об’єкта займе 6,5 років, термін окупності – близько 10,5 років.
ПАТ “Укргідроенерго” розраховує залучити 70% коштів на будівництво Канівської ГАЕС у міжнародних банків – ЄІБ, СБ, ЄБРР і Deutsche Bank.
“Укргідроенерго” експлуатує всі великі гідроелектростанції, розташовані на українських ділянках Дніпра та Дністра. Сумарна встановлена електрична потужність гідроелектростанцій генкомпанії становить 5007,6 (фактична – 5036 МВт). 100% акцій компанії володіє держава в особі міністерства енергетики та вугільної промисловості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас