НБУ має намір посилити роботу щодо зниження попиту на готівкові кошти і збільшення безготівкових розрахунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір посилити роботу щодо зниження попиту на готівкові кошти і збільшення безготівкових розрахунків

Фінтех і Картки
543
Національний банк має намір посилити роботу щодо зниження попиту на готівкові кошти і збільшення безготівкових розрахунків.
Про це повідомив заступник голови НБУ Владислав Рашкован в ході зустрічі з представниками 40 найбільших банків.
Він поінформував банкірів про роботу над впровадженням проекту Cashless economy, метою якого є зниження в країні попиту на готівкові гроші і збільшення безготівкових розрахунків, в тому числі завдяки суттєвому розширенню мережі торгових терміналів.
Проект Cashless economy в Україні буде введений разом з програмою розвитку фінансової грамотності населення з метою формування навичок і звичок до безготівкових розрахунків.
Заступник голови НБУ Яків Смолій в свою чергу розповів про результати візиту в складі української делегації в Тегеран (Ісламська Республіка Іран) і запевнив банківське співтовариство в високій зацікавленості іранського бізнесу у співпраці з Україною.
Нагадаємо, в 2015 році частка безготівкових розрахунків з використанням платіжних карт за обсягом операцій збільшилася на 6,2% до 384,8 млрд гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас