Експерти рекомендують Британії перейти на "розумні" сміттєві баки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти рекомендують Британії перейти на "розумні" сміттєві баки

Технології&Авто
384
Експерти рекомендують британським органам місцевого самоврядування у Великій Британії встановити спеціальні датчики на сміттєві баки, які дозволять оптимізувати вивезення сміття і поліпшити якість життя населення.
Як пише Daily Telegraph, місцева влада в Баті і Північно-Східному Сомерсеті вже використовують сенсори, завдяки чому збір сміття проводиться лише тоді, коли бак повний.
При цьому якщо, наприклад, пенсіонер не виносить сміття більше двох тижнів, датчики зможуть відстежити це і попередити лікаря, пояснює газета.
Доповідь підготовлена за підтримки уряду Великобританії благодійним інноваційним фондом Nesta і Мережею по перетворенню комунальних служб – організацією, заснованою британською владою в 2013 році.
Експерти припускають, що протягом найближчих десяти років кожен сміттєвий бак в Британії буде оснащений сенсорами. За їх словами, впровадження цифрових технологій буде корисно не тільки для самотніх пенсіонерів: за допомогою датчиків, наприклад, можна буде також легко відстежити, на яких вулицях комунальні служби вивозять сміття із запізненням.
Завдяки “розумним” сміттєвим бакам муніципалітети зможуть економити до 14,7 млн фунтів щорічно – в основному, за рахунок скорочення персоналу.
Самі ж муніципальна влада через кілька років перетвориться з контор з великою кількістю чиновників в “онлайн-брокерів”, що оперують переважно в інтернеті, прогнозують автори доповіді.
Тим часом Volvo Group у співпраці зі шведською компанією з переробки відходів Renova і трьома університетами розробили роботизовану систему для вивезення сміття. На даху сміттєвоза встановлюється дрон, який сканує місцевість і допомагає системі знаходити сміттєві баки. Потім від сміттєвоза відділяється робот-навантажувач, який слід по коректованих дроном маршруту, забирає бак, доставляє його до сміттєвоза, спорожняєте і повертає на місце.
Поки сміттєвозом управляє людина, але з часом планується перехід на повністю автономний варіант.
А влада Пекіна раніше в березні представила “розумну” систему сортування харчових відходів і сміття, придатного для вторинної переробки. Уже в цьому році такі системи будуть впроваджені в 1000 мікрорайонів Пекіна. Від жителів потрібно упакувати переробляються відходи в пакет і наклеїти стікер з відповідним QR-кодом, далі система проведе сортування сама.
За користування сортування сміття городяни отримують бали, які можна витратити на покупки в пекінських супермаркетах.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас