"Газпром" через скандал з "Туркменгазом" переключився на закупівлі газу в Узбекистані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" через скандал з "Туркменгазом" переключився на закупівлі газу в Узбекистані

Енергетика
551
“Газпром” і НХК “Узбекнафтогаз” підписали контракт на закупівлю 4 мільярдів кубометрів узбецького газу в поточному році, говориться в меморандумі “Газпрому” до нового випуску єврооблігацій.
“У грудні 2015 року, ми підписали контракт з НХК “Узбекнафтогаз” на покупку в 2016 році узбецького газу в обсязі 4 мільярдів кубометрів”, – йдеться в документі.
На початку січні глава “Газпрому” Олексій Міллер повідомляв, що компанія в 2016 році має намір збільшити закупівлі газу в Узбекистану. Попередній контракт на покупку газу в Узбекистану і угоду про транспортування газу по території країни на період з 2013 по 2015 роки були підписані “Газпромом” в грудні 2012 року.
Контракт з “Узбекнафтогазом” був укладений на тлі загострення відносин “Газпрому” з туркменським держконцерном “Туркменгаз”. Компанії знаходяться в суперечці з-за ціни туркменського газу для російської компанії. Зокрема, в середини 2015 року офіційний Ашхабад звинуватив “Газпром” в тому, що він з початку 2015 роки не платить за своїми боргами перед ДК “Туркменгаз” за поставлені обсяги туркменського газу.
У червні 2015 року “Газпром” звернувся до Стокгольмського арбітражу з позовом до “Туркменгазу” з приводу перегляду ціни газу.
В середині січня “Туркменгаз” повідомив, що “Газпром” з 1 січня достроково розірвав з ним контракт. Причиною розірвання російський холдинг назвав серйозні порушення контракту з боку “Туркменгазу”.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас