Банк Японії зберіг облікову ставку на негативному рівні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії зберіг облікову ставку на негативному рівні

Світ
222
Банк Японії за підсумками дводенного засідання залишив монетарну політику без змін, проте озвучив більш песимістичну оцінку економіки і попередив про ослаблення інфляційних очікувань, сигналізуючи про те, що глобальні стримуючі фактори можуть привести до розширення заходів стимулювання.
Центробанк також вирішив звільнити від недавно введеної негативної процентної ставки $ 90 мільярдів короткострокових коштів, які, як попередили учасники ринку цінних паперів, можуть перейти на банківські депозити.
Як і очікувалося, Банк Японії зберіг курс на збільшення грошової бази в межах 80 трильйонів ієн щорічно ($ 700 мільярдів). Регулятор також залишив відсоткову ставку на негативному рівні – мінус 0,1 відсотка.
“Японська економіка продовжує помірне відновлення”, – сказав Банк Японії, попередивши, що збільшення експорту сповільнилося в зв’язку з ослабленням зростання, в основному, на ринках, що розвиваються.
Ця оцінка виявилася більш похмурою, ніж в січні, коли ЦБ сказав, що економіка продовжила помірне відновлення завдяки посиленню експорту.
Банк Японії також погіршив оцінку інфляційних очікувань, сказавши, що вони “почали слабшати”, визнавши таким чином, що один з ключових елементів його масштабної програми заходів стимулювання не виправдовує очікувань.
Банк Японії несподівано встановив ключову ставку на рівні мінус 0,1 відсотка в січні 2016 року, шокувавши інвесторів черговим сміливим маневром, спрямованим на пожвавлення економіки країни в умовах ринкової волатильності і уповільнення глобального зростання.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас