Brent торгується нижче $40, WTI подешевшала до $37 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Brent торгується нижче $40, WTI подешевшала до $37 за барель

Енергетика
177
Світові ціни на нафту в ході торгів вівторка демонструють негативну динаміку на тлі у інвесторів побоювання, пов’язані з тим, що надлишок пропозиції на ринку “чорного золота” все ще залишається.
Станом на 7:17 вартість травневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 0,81% – до 39,21 долара за барель. Ціна квітневих ф’ючерсів на нафту марки WTI знижувалася на 0,7% – до 36,92 долара за барель.
Саудівська Аравія, Катар, Росія та Венесуела на зустрічі в Досі 16 лютого для підтримки світових цін на нафту домовилися про таку міру, як збереження видобутку в середньому в 2016 році на рівні січня, але тільки якщо інші виробники приєднаються до ініціативи. Серед країн, які висловили таку готовність, Еквадор, Алжир, Нігерія, Оман, Кувейт, ОАЕ.
Однак Іран і Ірак поки говорять лише про підтримку кроків щодо поліпшення ситуації на ринку нафти, уникаючи обіцянок приєднатися до них. Іран також заявляв, що почне кооперуватися з іншими країнами з даного питання лише після досягнення рівня видобутку в країні 4 мільйонів барелів на день.
За даними агентства Reuters, ряд членів ОПЕК в лютому зберегли або скоротили рівень видобутку нафти в порівнянні з січнем. Саудівська Аравія в минулому місяці добувала 10,22 мільйона барелів нафти в добу проти 10,23 мільйона барелів на добу в січні.
У понеділок ОПЕК в щомісячній доповіді повідомила, що видобуток Ірану в лютому досягла 3,132 мільйона барелів на добу, збільшившись на 187,8 тисячі барелів, що є рекордним показником.
На цьому тлі увагу учасників торгів продовжує бути зосереджена на даних про кількість світових запасів нафти на ринку.
“З огляду на увагу, що привернена до угоди з видобутку, ринок залишається схильним подальшим розпродажів, оскільки виробники відмовляються від скорочення виробництва”, – резюмують аналітики з ANZ.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас