Стало відомо, за якої умови Яценюк готовий піти у відставку - підсумки зустрічі у президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, за якої умови Яценюк готовий піти у відставку - підсумки зустрічі у президента

Казна та Політика
2408
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час зустрічі президента України Петром Порошенком з лідерами фракцій і груп парламенту заявив, що готовий піти у відставку, якщо парламентарії знайдуть 226 голосів для призначення нового прем’єра, повідомив лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко.
У зустрічі П.Порошенка з лідерами фракцій і груп парламенту брали участь також А.Яценюк і спікер Верховної Ради Володимир Гройсман.
“Прем’єр Яценюк заявив, що якщо в парламенті є 226 голосів під новий уряд, нового прем’єра, програму дій, він готовий поступитися посадою. Я вважаю, що подібні заяви прем’єра відкривають шлюзи для формування нової коаліції”, – сказав він.
У зв’язку з цим, О.Ляшко заявив, що Радикальна парія готова брати участь в переговорному процесі щодо формування нової коаліції.
При цьому на уточнююче питання журналістів, чи входять в ці 226 голосів депутати фракції “Народний фронт”, він відповів ствердно.
За словами політика, також всі лідери фракцій Верховної Ради і президент мають однакову позицію з низки принципових питань.
“Заява президента Порошенко, заява більшості присутніх: перше, категорично проти виборів, друге, … всі лідери фракцій згодні з тим, що має бути сформовано новий уряд”, – сказав О.Ляшко і додав, що більшість лідерів фракцій задекларували своє бажання брати участь у формування нової коаліції.
Разом з тим, він підкреслив, що прізвище кандидата на посаду прем’єр-міністра в ході зустрічі не обговорювалася.
У свою чергу, лідер фракції “Самопоміч” Олег Березюк під час спілкування з журналістами зазначив, що на минулій зустрічі А.Яценюк чітко не заявляв про намір піти у відставку, а “була мова, яка могла на це натякнути”.
За словами О.Березюк, президент на зустрічі заявив про те, що у можливого кандидата в прем’єри – міністра фінансів Наталії Яресько – є пропозиції щодо складу технократичного уряду.
Лідер фракції зазначив, що позиція “Самопоміч” стоїть на озвучених раніше позиціях і готова при виконанні їхніх умов розглянути можливість голосування за Кабінет міністрів, який би очолила Н.Яресько.
У свою чергу керівник парламентської фракції “Народний фронт” Максим Бурбак розповів, що А.Яценюк на зустрічі озвучив можливий варіант розвитку подій: “Назвіть прем’єр-міністра, сформуйте команду, покажіть 226 голосів за кандидатуру нового прем’єра, покажіть програму наступного уряду на 2016 рік і все-таки ми готові почати консультації щодо нашої участі в майбутній коаліції, якщо буде обраний такий шлях”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас