Morgan Stanley знизив прогнози світового зростання і курсу долара до ієни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Morgan Stanley знизив прогнози світового зростання і курсу долара до ієни

Валюта
501
Morgan Stanley в весняному аналітичному огляді погіршив оцінки зростання світової економіки і переглянув прогнози курсу долара США по відношенню до таких валют, як фунт стерлінгів, японська ієна, індійська рупія.
Зростання світового ВВП в 2016 році, ймовірно, складе 3%, а не 3,3%, як передбачалося в попередніх оглядах Morgan Stanley. У розвинених країнах підйом сповільнюється, в країнах, що розвиваються – стабілізується, відзначають аналітики банку на чолі з Ельга Бартш.
У РФ передбачається більш значне падіння ВВП, ніж раніше: 2,1%, а не 0,8%. Економіка Бразилії, ймовірно, втратить 4,3% замість очікуваних 3%.
У Китаї Morgan Stanley прогнозує ще два раунди зниження процентних ставок, проте китайський ЦБ, швидше за все, зробить ці дії пізніше, ніж очікувалося – в III кварталі 2016 року і I кварталі 2017 року, а не в першому-другому кварталах 2016 року.
Оцінка зростання ВВП США погіршена з 1,9% до 1,7%, єврозони – з 1,8% до 1,5%, Японії – з 1,2% до 0,6%.
Курс долара до японської нацвалюти на кінець 2016 року, ймовірно, складе 106 ієн / $ 1 замість очікуваних раніше 115 / $ 1. Разом з тим прогноз для долара в парі з фунтом стерлінгів поліпшений до $ 1,32, також підвищені прогнози для американської валюти по відношенню до індійської рупії, турецької ліри, корейської воне.
Тим часом Bank of America Merrill Lynch і раніше вважає долар США переоціненим, хоча не виключає можливості його подальшого зміцнення в більшості пар. Найбільш переоціненою валютною парою в розвинених країнах аналітики банку в даний час вважають швейцарський франк / норвезьку крону.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас