"Турбоатом" і Westinghouse підписали меморандум про готовність збільшення потужності реакторів АЕС України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Турбоатом" і Westinghouse підписали меморандум про готовність збільшення потужності реакторів АЕС України

Енергетика
441
ПАТ “Турбоатом” (Харків) і Westinghouse Electric Company (Швеція) мають намір співпрацювати при реалізації проекту збільшення потужності реакторів типу ВВЕР-1000 АЕС України до рівня 110% від номінального, повідомила прес-служба держпідприємства “НАЕК” Енергоатом “.
За її даними, координація та співпраця для збільшення потужності українських АЕС міститься в підписаному між компанії меморандумі про взаєморозуміння.
“Стратегічне співробітництво з “Турбоатомом”- прекрасний приклад того, яким чином компанія Westinghouse забезпечує свого клієнта, компанію “Енергоатом”, інноваційними технічними рішеннями з метою подальшого підвищення ефективності та безпеки АЕС”, – наводяться в повідомленні слова віце-президента і керуючого директора Westinghouse Азіза Дага.
За його словами, в рамках проекту “Енергоатому” щодо підвищення потужності АЕС Westinghouse має намір співпрацювати з місцевими українськими постачальниками.
У свою чергу президент “Енергоатому” Юрій Недашковський зазначив, що однією з головних цілей головною компанії є повноцінна експлуатація всіх існуючих енергоблоків АЕС, які забезпечують енергетичну безпеку країни.
Генеральний директор “Турбоатома” Віктор Суботін повідомив, що співпраця з Westinghouse і “Енергоатому” передбачає і розширення програми імпортозаміщення із залученням інших українських заводів. “Разом з іншим харківським заводом “Електроважмаш” ми маємо намір розвивати цю ініціативу, зокрема, в частині поставок потужних двигунів і генераторів для АЕС”, – сказав він.
Як повідомлялося, в березні 2015 року глава Westinghouse Денні Родерік повідомив в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” про готовність виконання робіт по збільшенню потужності діючих енергоблоків АЕС України. За його словами, Westinghouse має значний досвід в цьому напрямку. При цьому для проведення таких робіт необхідні відносно невеликі витрати, але вони дозволять збільшити продуктивність станцій на 8-10%.
У жовтні 2015 року Д.Родерік обговорив виконання комплексної програми модернізації парку українських реакторів, спрямованої на підвищення ефективності та безпеки їх роботи з президентом України Петром Порошенко і прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком і українське керівництво підтримали програму.
Технології Westinghouse є базовими для майже половини робочих атомних електростанцій світу, в тому числі для більш 50% атомних станцій Європи.
“Турбоатом” – єдиний в Україні виробник турбінного устаткування для гідро-, теплових і атомних електростанцій. Географія поставок підприємства охоплює 45 країн Європи, Азії, Америки та Африки.
“Енергоатом” є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас