Google тестує систему офлайнового розпізнавання мови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google тестує систему офлайнового розпізнавання мови

Технології&Авто
429
Google створила офлайнову систему розпізнавання мови, яка набагато швидше і точніше аналогічної системи з під’єднанням до мережі Інтернет. Більш того, вона вже протестована на смартфоні Nexus 5. Правда, в даний час її можливості досить обмежені, оскільки складніші команди все ж повинні відправлятися на сервер, що, в свою чергу, призводить до підвищення часу обробки.
Google вдалося створити програму розміром всього 20,3 МБ, яка в 7 разів швидше онлайнової системи розпізнавання голосу, а її відсоток помилок становить всього 13,5%. Для того щоб домогтися такої економії ресурсів, сервіс використовує єдину модель як для диктування, так і для голосових команд. Для зменшення його розміру компанія також застосовувала і додаткові технології стиснення.
Щоб система навчилася розпізнавати голос, були проведені тренування з використанням трьох мільйонів анонімних голосових семплів. При цьому для кожного семпли було створено близько 20 спотворених шумом версій.
Цілком ймовірно, що вже в найближчому майбутньому розробка знайде застосування не тільки в смартфонах, але і в пристроях, що носяться.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас