Нацбанк Молдови очолив паризький банкір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Молдови очолив паризький банкір

Світ
522
Новим головою Національного банку Молдови став Серджіу Чокля, який зробив свою кар’єру у французькому BNP Paribas.
Його кандидатуру підтримав 61 депутат парламенту при необхідних 51. Стільки ж проголосували за дострокове припинення повноважень Доріна Дрегуцану, який подав у відставку через “політичний тиск” у вересні – за рік до закінчення семирічного мандата.
Напередодні пан Дрегуцану сказав, що наступнику доведеться боротися за незалежність центробанку і проводити грошово-кредитну політику в умовах ризиків для стагнації економіки і фінансової системи, підірваної аферою з пропажею $ 1 мільярда їх трьох банків.
Серджіу Чокля перед голосуванням пообіцяв “створити нову банківську систему” в Молдові і залучити в неї іноземні інвестиції.
“Що стосується крадіжки грошей з банків, я знаю позицію Дрегуцану і його опонентів. Але я повинен знати ситуацію зсередини. Ще буде аудит Нацбанку, його допоможе організувати і провести МВФ. Сьогодні вже очевидно, що реакція Нацбанку була запізнілою. Треба подивитися, що покаже аудит і розслідування “, – заявив він.
Громадянин Молдови, Румунії та Франції 43-річний Серджіу Чокля вступить на посаду з 11 квітня: банкір, 17 років пропрацював в BNP Paribas в Лондоні, Парижі та Москві, попросив у депутатів місяць на переїзд в Молдову. До цього часу Нацбанком продовжить керувати Дорін Дрегуцану.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас