Іран назвав умову участі в заморожуванні видобутку нафти, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран назвав умову участі в заморожуванні видобутку нафти, - ЗМІ

Енергетика
848
Іран почне кооперуватися з іншими країнами в питанні про замороження видобутку нафти тільки тоді, коли рівень видобутку в країні досягне чотирьох мільйонів барелів на день, заявив у неділю міністр нафти Ірану Біжан Зангане, передає Прайм з посиланням на ISNA.
“До того часу, поки видобуток нафти не дійде до 4 мільйонів барелів на день, не варто з нами працювати в цьому напрямку, тільки після цього ми почнемо з ними кооперуватися”, – заявив він.
В кінці лютого Зангане заявляв, що щоденний видобуток нафти в Ірані досягне показника в 4,6 мільйона барелів в рамках шостої п’ятирічної програми розвитку країни (2016-2021 роки).
Саудівська Аравія, Катар, Росія та Венесуела на зустрічі в Досі 16 лютого для підтримки світових цін на нафту домовилися про таку міру, як збереження видобутку в середньому в 2016 році на рівні січня, але тільки якщо інші виробники приєднаються до ініціативи.
Серед країн, які висловили таку готовність, Еквадор, Алжир, Нігерія, Оман, Кувейт, ОАЕ. Іран і Ірак поки говорять лише про підтримку кроків щодо поліпшення ситуації на ринку нафти, уникаючи обіцянок приєднатися до заморожування видобутку.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас