Порошенко і Юнкер узгодили подальші кроки для впровадження ЄС безвізового режиму для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко і Юнкер узгодили подальші кроки для впровадження ЄС безвізового режиму для українців

Казна та Політика
1649
Президент України Петро Порошенко в п’ятницю провів телефонну розмову з головою Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером, інформує прес-секретар глави української держави Святослав Цеголко.
“Президент провів телефонну розмову з президентом Єврокомісії Юнкером”, – написав він у своєму акаунті в Твіттер в п’ятницю.
Пізніше прес-служба П.Порошенка повідомила, що в ході розмови співрозмовники узгодили подальші кроки для впровадження Євросоюзом безвізового режиму для українців.
Зокрема, співрозмовники обговорили зміни до законодавства України про електронне декларування та вітали досягнення компромісу в переговорах України і Єврокомісії про внесення цих змін.
“Ж.-К.Юнкер висловив надію на позитивне рішення Верховної Ради щодо законодавчого врегулювання питання електронного декларування відповідно до стандартів ЄС, що стане значним кроком вперед в реалізації антикорупційної політики та дозволить Україні через кілька років інтегруватися в Європейський Союз”, – йдеться в повідомленні прес-служби.
Крім того, П.Порошенко привітав рішення Ради ЄС від 10 березня 2016 р про продовження до 15 вересня 2016 р терміну дії обмежувальних заходів ЄС, введених в результаті підриву територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України, щодо 146 фізичних осіб та 37 організацій.
Президент України також подякував ЄС за підтримку утримуваної в СІЗО РФ української льотчиці, народного депутата Надії Савченко, викраденої з території України. Він закликав ЄС посилити тиск на Росію, щоб звільнити Надію Савченко та інших незаконно затриманих українців.
Співрозмовники домовилися зустрітися 17 березня під час наступного візиту президента України до Брюсселя.
Як повідомлялося, закон №3755 про електронне декларування є одним з чотирьох законів “безвізового пакету” (необхідні для отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом).
Президент України Петро Порошенко 26 лютого 2016 року підписав три з них, а стосовно закону про електронне декларування тривають консультації з Європейською комісією.
Народний депутат від фракції “Самопоміч”, глава комітету Верховної Ради з питання запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв заявив, що прийнятий Верховною Радою України закон авторства народного депутата з фракції “Блок Петра Порошенка” Вадима Денисенка про електронне декларування (№3755) фактично руйнує необхідність декларування свого майна чиновником, тому він повинен бути ветований.
Речник Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца зазначила, що Україна і Євросоюз продовжують працювати над впровадженням безвізового режиму для українців.
Керівники парламентських фракцій “Блок Петра Порошенка” і “Народний фронт” Юрій Луценко і Максим Бурбак прогнозують, що узгоджена з європейською стороною редакція закону про електронне декларування буде прийнята на найближчому пленарному тижні Верховної Ради, яка стартує 15 березня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас