Польська компанія хоче вирощувати овочі в Закарпатській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польська компанія хоче вирощувати овочі в Закарпатській області

Аграрний ринок
732
Компанія Green Factory (Польща) висловлює зацікавленість в оренді 500 га для вирощування овочів в Хустському районі Закарпатської області.
Про це йдеться в повідомленні Закарпатської обладміністрації.
“Представники польської компанії Green Factory Holding Артур Ритель і Мартін Кусьмеровскій зустрілися 10 березня з керівником області Геннадієм Москалем, щоб обговорити можливість налагодження на Закарпатті виробництва і робочих місць”, – сказано в ньому.
За словами представника Green Factory Holding Артура Ритель, компанія планує створення власної сировинної бази в Україні і, крім реалізації продукції на українському ринку, експорт до Польщі, Румунії і Словаччини.
“Тому ми зацікавлені в оренді як мінімум п’ятисот гектарів сільгоспугідь в Закарпатті”, – повідомив він.
Компанія також зацікавлена в пошуку кваліфікованих працівників і готова організувати 150 місцевим жителям навчання в Польщі з подальшим працевлаштуванням в Закарпатській області.
У свою чергу Москаль доручив керівникам головного управління Державної служби геодезії та кадастру і департаменту агропромислового розвитку обладміністрації спільно з Green Factory підшукати відповідні сільгоспугіддя.
Попередньо мова йде про оренду 100 га земель держвласності в Хустському районі.
Поруч знаходяться землі пайовиків, які підприємці згодні взяти в оренду, таким чином розширивши загальну площу земель до 500 га.
Green Factory спеціалізується на виробництві, перевезенні і дистрибуції свіжих овочів, а також різаних, готових до вживання листових салатів.
Клієнтами компанії є найбільші роздрібні мережі в Польщі, а також, зокрема, McDonald’s.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас