На ринку цінних паперів зараз отруєна атмосфера, - голова НКЦПФР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ринку цінних паперів зараз отруєна атмосфера, - голова НКЦПФР

Фондовий ринок
526
Голова НКЦПФР (Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку) Тимур Хромаєв відзначив, що останній рік був непростим – ринок був дуже роздробленим, майже не працював небанківський сектор, були поширені маніпуляції цінами цінних паперів, активність торгів була слабкою, були поширені корпоративні конфлікти.
“Ми не зможемо гарантувати стабільність, особливо якщо на ринку буде існувати така отруєна атмосфера. Ціноутворення повинно бути прозорим, тому ми активно перешкоджаємо ціновим маніпуляціям, в тому числі шляхом підвищення відповідальності всіх учасників ринку”, – зазначив Тимур Хромаєв.
Голова НКЦПФР зазначив, що основні зусилля Комісії в цьому році будуть сконцентровані на трьох напрямках. По-перше, на вдосконаленні регуляторної функції. Нагадаємо, НКЦПФР спільно з міжнародними експертами розробила пакет законопроектів, які приведуть її повноваження у відповідність з міжнародною практикою і загальноприйнятими стандартами функціонування ринків цінних паперів.
По-друге, на поліпшенні рівня корпоративного управління. У цьому напрямку, за словами Тимура Хромаєва, вже розроблено кілька законодавчих ініціатив, зокрема проект закону про сквіз-аут (№2302), проект закону про корпоративні договори (№4160), проект закону про врегулювання проблеми «сплячих акціонерів» та інші.
По-третє, ринку будуть запропоновані нові фінансові інструменти, в тому числі більш досконалі корпоративні та муніципальні бонди, деривативи, ф’ючерсні контракти на сировинні активи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас