У 2017 році стартує гоночний чемпіонат кузовних електромобілів, базовою моделлю якого стане Tesla Model S — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2017 році стартує гоночний чемпіонат кузовних електромобілів, базовою моделлю якого стане Tesla Model S

Технології&Авто
495
У 2017 році відбудеться перший сезон нового гоночного чемпіонату, участь у якому братимуть кузовні електробілі. Першість називається Electric GT World Series, а базовою моделлю для серії стане седан Tesla Model S.
За основу буде взято версію P85+ – колишня флагманська модифікація моделі. Силова установка седана розвиває 420 кінських сил 601 Нм крутного моменту. З місця до 96 кілометрів на годину така «Тесла» розганяється за 4,2 секунди. Силовий агрегат машини залишиться без змін. При цьому у автомобілів зменшиться маса, з’явиться інша підвіска і гальмівні механізми, а також буде покращена система охолодження.
Організатори чемпіонату заявили, що Tesla Model S вибрали через те, що «це на сто відсотків швидкий електромобіль, створений для продажу по всьому світу». При цьому в серії зазначили, що готові надати можливість іншим виробникам електромобілів взяти участь у гонках. Передбачається, що перший сезон чемпіонату Electric GT World Series включить в себе сім етапів, які пройдуть у Європі, Америці та Азії. Очікується, що гонки серії приймуть Барселона, Донінгтон, Мюджелло і Ешторіл.
Нагадаємо, що на даний момент вже проводиться гоночний чемпіонат для електромобілів “з відкритими колесами” Formula E під егідою Міжнародної автомобільної федерації (FIA). Дебютний сезон серії пройшов у 2014-2015 роках, його виграв екс-пілот Формули-1 Нельсон Піке-молодший.
За матеріалами:
motor.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас