Toshiba продає свій медичний бізнес Canon — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toshiba продає свій медичний бізнес Canon

Фондовий ринок
608
Японський конгломерат Toshiba вибрав співвітчизницю Canon реальним покупцем свого медичного бізнесу. Швидше за все, саме з цим виробником фото- і друкувального обладнання буде укладена угода.
Як повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на заяву Toshiba, корпорація надала Canon «виняткові права на ведення переговорів» з приводу покупки підрозділу Toshiba Medical Systems. Пропозиція Canon виявилася найбільш привабливою, і тепер компанії планують підписати остаточну угоду до 18-березня 2016 року.
У Toshiba не повідомила, скільки Canon запропонувала за медичний бізнес корпорації. За даними Bloomberg, мова може йти про більш ніж 700 млрд ієн ($ 6,2 млрд). Таку ж суму називають видання Nikkei і The Wall Street Journal.
Toshiba Medical Systems займається розробкою обладнання для комп’ютерної та магнітно-резонансної томографії, рентгенографічних та інших медичних електронних систем. У минулому фінансовому році, який завершився в кінці березня 2015 го, цей підрозділ показало виручку в розмірі 409,5 млрд ієн ($ 3,6 млрд) і операційний прибуток в 23,9 млрд ієн ($ 212,5 млн).
На думку аналітика Iwai Cosmo Securities Хіроясу Нісікава (Hiroyasu Nishikawa), Toshiba дуже не хотіла продавати цей бізнес, оскільки він є драйвером зростання продажів і прибутку, але у компанії немає іншого вибору. Справа в тому, що Toshiba знаходиться в очікуванні найбільшого в історії збитку через фінансовий скандал, пов’язаний з бухгалтерськими махінаціями.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас