Американська торгова палата з'ясувала, що бізнес в Україні вважає своєю основною проблемою (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська торгова палата з'ясувала, що бізнес в Україні вважає своєю основною проблемою (опитування)

Казна та Політика
3466
Думку про те, що корупція залишається основною проблемою для бізнесу, підтримують 75% з 166 опитаних бізнесменів.
Такі дані містяться в дослідженні інвестиційного клімату в Україні, підготовленому Американською торговою палатою (АТП) в Україні в результаті опитування бізнесменів-членів палати.
“Корупція вже давно є проблемою №1 для ведення ефективного та прозорого бізнесу в Україні”, – йдеться в повідомленні, поширеному АТП в четвер.
На думку опитаних, для боротьби з корупцією необхідно впровадити практику відкритих тендерів з участю незалежних аудиторів, провести кадрові зміни, запровадити дієві механізми відповідальності за корупцію, а також реформувати систему державного управління.
Крім корупції, до проблемних аспектів ведення бізнесу в Україні опитані його представники віднесли систему права (16%) та значну бюрократизацію (9%). Для вирішення останньої проблеми опитані вважають за необхідне спростити систему комунікації між бізнесом і держорганами шляхом впровадження електронних сервісів на всіх стадіях обміну інформацією, а саме – автоматизувати реєстри, централізувати інформацію та ввести відкритий доступ до неї.
Під час вибору найперспективніших сфер бізнесу в 2016 році з точки зору активного проведення реформ з 39% опитаних членів палати віддали перевагу сільському господарству, сфері банківських і фінансових послуг.
При цьому бізнесмени-члени АТП вважають, що сільське господарство має найвищий потенціал для поліпшення в цьому році. Водночас вони відзначають, що сільське господарство потребує розвитку альтернативних інструментів фінансової підтримки для малих і середніх фермерів, подальшої дерегуляції (спрощення процесу отримання дозволів) та впровадження ринку земель сільгосппризначення.
До перспективних секторів респонденти також віднесли інформаційні технології, ринок товарів широкого вжитку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас