Fitch знизило рейтинг ДТЕК до "RD", компанія веде переговори з кредиторами з залученням Rotschild — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинг ДТЕК до "RD", компанія веде переговори з кредиторами з залученням Rotschild

Кредит&Депозит
615
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) DTEK Energy B.V. – Холдингової компанії найбільшої української приватної вертикально-інтегрованої енергогрупи ДТЕК – з рівня “С” до рівня “RD” (обмежений дефолт).
Як говориться в повідомленні агентства в четвер, така рейтингова дія пов’язана з тим, що, за інформацією агентства, компанія пропустила строки платежів по ряду банківських кредитів.
У той же час в ДТЕК повідомили, що компанія продовжує переговори про реструктуризацію заборгованості перед іноземними кредиторами з залученням одного з провідних міжнародних консультантів – компанії Rotschild.
“Компанія знаходиться в постійному діалозі з власниками єврооблігацій і банками-кредиторами. “ДТЕК Енерго” веде переговори, спрямовані на збалансування фінансових можливостей компанії з обслуговування кредитів. Сподіваємося завершити переговорний процес в 2016 році”, – йдеться в переданому агентству релізі компанії.
Згідно з ним, менеджмент ДТЕК докладає всіх зусиль для підвищення ефективності компанії в цей складний для всієї української енергетики період в умовах збереження несприятливої економічної ситуації в Україні.
“Це не дозволяє бізнесу рефінансувати позики, змушує шукати рішення по довгостроковій реструктуризації боргу і розраховувати на розуміння і підтримку інвесторів”, – наводяться в повідомленні слова керівника департаменту з корпоративних фінансів ДТЕК Дмитра Федотова.
Компанія нагадує, що в першому півріччі 2015 року виробила обмін єврооблігацій в розмірі $ 200 млн на нові папери на суму $ 160 млн з терміном погашення в березні 2018 року. У другому півріччі 2015 року зі метою організації процесу по реструктуризації боргових зобов’язань вона найняла фінансового радника Rothschild і юридичного консультанта Latham & Watkins.
Fitch відзначає, що після можливої фінансової реструктуризації та отримання достатньої інформації, рейтинг “RD” буде переглянутий з урахуванням нової структури капіталу, ризиків і перспектив.
Агентство уточнює, що пільговий період для платежів по кредитах на загальну номінальну суму 14,3 млрд ($ 528 млн), намічених на кінець лютого 2016 року, пройшов, а загальна сума прострочення близька до порога $ 50 млн, визначеному як умова крос-дефолту по єврооблігаціях, і цей поріг може бути перевищений в найближчі місяці.
За даними Fitch, кошти ДТЕК на початок лютого становили 937 млн грн ($ 37 млн), з яких 40% – в українських банках (в тому числі в пов’язаному банку ПУМБ), при сумі короткострокового боргу з погашенням в поточному році 25 млрд грн ($997 млн).
Рейтингове агентство додає, що на кінець минулого року 58,2% боргу було номіновано в доларах, 19% – в євро і 17,6% – в рублях, тоді як частка доларової виручки становила 6%, а більшість інших доходів було в гривні.
ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи “Систем Кепітал Менеджмент” (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.
ДТЕК в січні-червні 2015 року отримав збиток в розмірі 20,794 млрд грн, що в 4,2 рази більше, ніж в аналогічному періоді 2014 року. Його чистий дохід у першому півріччі минулого року зріс на 4,6% – до 45,728 млрд грн, а EBITDA впала на 57,9% – до 2,95 млрд грн. Наведені цифри не включають показники DTEK Oil & Gas і DTEK Renewables.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас