Магістраль Hyperloop може з'єднати три європейські столиці, поїздка між ними займе не більше 10 хвилин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Магістраль Hyperloop може з'єднати три європейські столиці, поїздка між ними займе не більше 10 хвилин

Технології&Авто
2673
Транспортна система майбутнього Hyperloop стала ще на один крок ближче до реальності. Компанія Hyperloop Transportation Technologies підписала угоду з урядом Словаччини щодо можливої побудови системи Hyperloop, що зв’язує три європейські країни.
Нова транспортна система Hyperloop з’єднає столиці трьох країн. Планується прокласти маршрути між Віднем (Австрія) і Братиславою (Словаччина), а також між Братиславою і Будапештом (Угорщина). Відстані між цими містами не такі вже й великі. Так, від Відня до Братислави всього близько 35 миль по прямій (близько 56 км) або 50 миль (близько 80 км) по існуючих транспортних маршрутах. Між Братиславою і Будапештом відстань по прямій становить 100 миль (близько 161 км), а по існуючих транспортних маршрутах – 125 миль (близько 201 км).
Передбачається, що пасажири зможуть подорожувати за допомогою Hyperloop між Віднем і Братиславою всього за 8 хвилин. Водночас більш протяжна поїздка з Братислави в Будапешт (або навпаки) займе 10 хвилин. У Hyperloop Transportation Technologies також планують сполучити зі столицею друге за величиною місто в Словаччині – Козіце. Відстань між цими містами становить 248 миль (близько 399 км).
Однак варто зазначити, що всі озвучені плани поки що треба розглядати лише як можливості. Укладення угоди поки що не передбачає фактичний початок будівництва, а лише оцінку життєздатності кожного з маршрутів. Після оцінки будуть зроблені конкретні пропозиції, які, можливо, будуть профінансовані.
Поки що в планах Hyperloop Transportation Technologies значиться спорудження тестової магістралі Hyperloop протяжністю 5 миль (близько 8 км). Вона буде побудована в Каліфорнії, США. Цю магістраль планується запустити в експлуатацію в 2018 році.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас