Яценюк звернувся до Порошенка: "Підтримайте мене або звільніть" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк звернувся до Порошенка: "Підтримайте мене або звільніть"

Казна та Політика
3990
Прем’єр Арсеній Яценюк закликав президента Петра Порошенка підтримати його уряд, або сформувати новий. Про це він заявив в інтерв’ю Financial Times, опублікованому в четвер.
“Якщо президент не хоче працювати зі мною, і якщо його фракція так протидіє цьому уряду і його прем’єр-міністру … Я попросив би з усією повагою взяти відповідальність за формування уряду, представлення програми нового уряду народу України і сформувати нову коаліцію”, – сказав він.
“Підтримайте мене або звільніть”, – додав прем’єр.
Також він запевнив, що робить все, щоб не допустити повторення 2005 року, маючи на увазі конфлікт між тодішнім президентом Віктором Ющенком і прем’єром Юлією Тимошенко.
“Я ніколи не буду скаржитися на мого президента … Я буду прикушувати язик до кінця. Але кінець занадто далеко”, – заявив Яценюк.
При цьому він відмовився коментувати виданню розмови про можливе призначення прем’єром главу Мінфіну Наталію Яресько. У той же час джерело Financial Times заявило, що спершу Яценюк підтримував її кандидатуру, але пізніше передумав, вирішивши, що вона не отримає необхідної підтримки парламенту.
Крім того, він назвав всі звинувачення в корупції щодо себе і своїх соратників “безпідставними”.
“Це наклеп і наклеп”, – запевнив Яценюк.
Нагадаємо, що після провального голосування за відставку уряду 16 лютого у Верховній Раді фактично розвалилася коаліція.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас