Фонд держмайна хоче восени виставити на продаж 60,2% акцій "Запоріжжяобленерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна хоче восени виставити на продаж 60,2% акцій "Запоріжжяобленерго"

Фондовий ринок
387
Фонд державного майна планує виставити на продаж 60,2% акцій компанії “Запоріжжяобленерго” у жовтні-листопаді 2016 року, повідомив голова фонду Ігор Білоус.
“У нас трохи розтягнутий графік через донорів, які фінансують (процедуру приватизації – ред.). Ми “Запоріжжяобленерго” можемо поставити на жовтень-листопад”, – сказав він.
При цьому міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначає, що компанію потрібно приватизувати в більш стислі терміни.
“Враховуючи акціонерів, “Запоріжжяобленерго” потрібно поставити на приватизацію – ред.) в першу чергу”, – підкреслив Аваков.
Нагадаємо, Фонд державного майна України 21 березня проведе конкурс з відбору оцінювачів 60,2% акцій енергогенеруючої компанії “Запоріжжяобленерго”, 99,99% Одеської ТЕЦ, 99,83% Херсонської ТЕЦ, 99,93% Дніпродзержинської теплоелектроцентралі для подальшої приватизації держпідприємств.
Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), звернулася до Фонду держмайна з проханням змінити керівництво енергопостачальної компанії “Запоріжжяобленерго” через заподіяння ним збитків компанії і державі.
“Запоріжжяобленерго” входить до четвірки найбільших енергопостачальних компаній України і посідає друге місце за обсягами товарного відпуску електроенергії споживачам.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас