Смартфони зможуть ідентифікувати власника через навушники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Смартфони зможуть ідентифікувати власника через навушники

Технології&Авто
407
Сучасні смартфони пропонують безліч методів для перевірки особи власника. Одним з найбільш популярних і зручних є сканер відбитків пальців. Також зараз з’являються апарати зі сканером райдужної оболонки ока користувача, але цей метод не настільки поширений, як попередній.
Компанія NEC запропонувала використовувати для ідентифікації власника нову технологію, засновану на визначенні унікальної форми людського вуха.
Оскільки у кожної людини унікальна форма вух, то і звук резонує в вушному каналі у всіх по-різному. Спеціальні навушники від NEC мають вбудований мікрофон, який зчитує, як звук проходить через внутрішнє вухо, встановлюючи тим самим особу користувача. Головною особливістю цієї технології є те, що вона здатна ідентифікувати власника пристрою з точністю 99% всього за одну секунду.
“Позаяк нова технологія не вимагає конкретних дій, таких як сканування частини тіла над пристроєм аутентифікації, то вона дозволяє природним шляхом безперервно проводити аутентифікацію навіть під час руху і при виконанні різних дій, просто використовуючи навушники з вбудованим мікрофоном, який вловлює звуки у вухах”, – розповів Шигекі Ямагата, генеральний директор Media Processing Laboratories компанії NEC Corporation.
NEC сподівається, що ця технологія може з’явитися в комерційних пристроях вже в 2018 році. Компанія не говорить про повну заміну сканерів відбитків пальців у смартфонах, а лише пропонує додатковий метод ідентифікації. Наприклад, така перевірка особи користувача може відбуватися при важливому або конфіденційному телефонному дзвінку, щоб ніхто сторонній не взяв трубку.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас