Іспанська королівська родина виявилась втягнутою в банківський скандал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанська королівська родина виявилась втягнутою в банківський скандал

Світ
848
Іспанським журналістам вдалося отримати доступ до приватного листування з участю короля і королеви Іспанії, які називають одного з підозрюваних у справі про зловживання в банку Caja Madrid бізнесмена Хав’єра Лопеса Мадрида своїм другом.
Як передає The Guardian, Хав’єр Лопес Мадрид є другом дитинства короля Іспанії Феліпе VI і хорошим приятелем його дружини королеви Летісії.
Зокрема, королева Летісія в 2014 році написала смс Мадриду, коли була опублікована інформація про можливу участь бізнесмена в незаконних карткових схемах: «Ти знаєш, що я думаю, Хав’єр. Ми знаємо, хто ти, ти знаєш, хто ми. Ми один одного знаємо, ми один одного любимо, поважаємо один одного. До біса все інше. Цілую».
У відповідь Мадрид зазначив, що вдячний за підтримку, але «в майбутньому треба бути більш пильними»: «Ми живемо в дуже складній країні, і я буду ще уважніше в вчинках».
Пізніше представник королівської сім’ї заявив, що Феліпе VI і Лопес Мадрид більше не підтримують дружні стосунки.
Хав’єр Лопес Мадрид – один з підозрюваних в так званій справі «чорних карт», в рамках якого 65 осіб, включаючи колишнього главу МВФ Родріго Рато, підозрюють в особистих витратах по корпоративних банківських картках Caja Madrid і Bankia.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас