МВФ: Відновлення співпраці з Україною врегулюють і без приїзду місії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Відновлення співпраці з Україною врегулюють і без приїзду місії

Казна та Політика
1123
Міжнародний валютний фонд не бачить необхідності в прибуття в Україну місії для узгодження з Україною оновленого меморандуму і відновлення співпраці з нашою країною, повідомив журналістам глава представництва МВФ в Україні Жером Ваше в ході 12-ї Міжнародної конференції Dragon Capital.
“У цьому немає необхідності”, – сказав Ваше, відповідаючи на питання, протягом якого періоду очікується прибуття місії Фонду до Києва після узгодження оновленого меморандуму всередині країни.
За його словами, врегулювати питання відновлення співпраці можна без приїзду місії.
Разом з тим Міжнародний валютний фонд відзначає прогрес в роботі Національного банку і незадоволений боротьбою з корупцією в країні.
“Я почав працювати на цій посаді в травні 2013 і можу сказати, що за цей час діалог з регулятором значно змінився в кращу сторону. Кожен раз, коли приходжу в НБУ, то бачу, що там щось змінюється постійно”, – сказав він.
Ваше також відзначив значний прогрес у досягненні НБУ макрофінансової стабільності та енергетичному секторі.
“Бездефіцитний “Нафтогаз” – це велике досягнення”, – зазначив він.
У той же час Ваше висловив незадоволеність тим, як влада бореться з корупцією.
“Є деякі речі, які не вкладаються в програму МВФ. Програма МВФ не може контролювати боротьбу з корупцією”, – підкреслив представник фонду.
Також він зазначив, що в банківському секторі великою проблемою є той факт, що деякі власники банків використовують кошти клієнтів для своїх потреб, що є проявом корупції.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас