Яценюк доручив виділити 5 млн гривень на оплату боргу телеканалу ATR — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк доручив виділити 5 млн гривень на оплату боргу телеканалу ATR

Казна та Політика
235
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів, Міністерству інформаційної політики та Міністерству соціальної політики виділити 5 млн гривень на оплату боргу кримськотатарського телеканалу ATR.
Про це він заявив в ході засідання Кабінету Міністрів.
“Я прошу Міністерство фінансів разом з Міністерством інформаційної політики … щоб ми швиденько погасили (борг) в 5 млн гривень”, – сказав прем’єр.
Він зазначив, що дане доручення стосується і Мінсоцполітики як розпорядника коштів державного бюджету на підтримку кримських татар.
За словами міністра інформаційної політики Юрія Стеця, в ході переговорів зі шведською компанією SES ASTRA AB, якою телеканал заборгував близько 10 млн гривень, була досягнута домовленість, що діяльність ATR не буде зупинений до вирішення питання із заборгованістю.
“Не дивлячись на те, що це комерційний телеканал, влада України повинна гарантувати і знайти кошти в бюджеті країни для того, щоб єдиний в світі кримськотатарський телеканал, який сповідує чесність і говорить про гідність кримськотатарського народу, не пропав з ефіру”, – підкреслив Стець.
Також він додав, що шведська компанія погодилася провести реструктуризацію боргу телеканалу, в наслідок чого він зменшиться як мінімум до 5 млн гривень.
Нагадаємо, 1 березня Мінінформполітики заявляло, що має намір ініціювати оплату боргу телеканалу ATR за рахунок коштів держбюджету.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас