Антикорупційне бюро розслідує порушення законодавства про держзакупівлі при залученні ОПЗ у Ощадбанку кредиту 5 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антикорупційне бюро розслідує порушення законодавства про держзакупівлі при залученні ОПЗ у Ощадбанку кредиту 5 млрд гривень

Кримінал
273
Національне антикорупційне бюро розслідує порушення законодавства при здійсненні державних закупівель та залученні Одеським припортовим заводом (ОПЗ) кредиту в розмірі 5 млрд гривень у Державного Ощадного банку з метою фінансування закупівель природного газу у Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” на підставі розпорядження Кабінету Міністрів №1186 від 3 грудня 2014 року.
Про це йдеться в ухвалі Солом’янського суду Києва від 23 лютого, оприлюдненій в Єдиному держреєстрі судових рішень.
“Як випливає зі змісту зазначеної фінансової операції, кредитні кошти фактично залучені для фінансування НАК “Нафтогаз України”, а процентна ставка за користування кредитом 18,5% річних на загальну суму понад 850 млн гривень було сплачено саме ОПЗ”, – йдеться в ухвалі суду.
Досудове розслідування у цій справі було розпочато НАБУ 18 грудня 2015 року.
В кінці грудня 2015 року заступник генпрокурора – прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав, що прокуратура Одеської області вважає недоцільним отримання кредиту 5 млрд гривень ОПЗ від Ощадбанку.
Нагадаємо, 3 грудня 2014 року Кабінет Міністрів доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості, Міністерству фінансів і Фонду державного майна вжити заходів щодо своєчасного розрахунку за договором купівлі-продажу газу між НАК “Нафтогаз України” і ОПЗ на суму 5 млрд гривень.
Для цього уряд доручив ФДМ забезпечити проведення позачергових загальних зборів акціонерів ОПЗ з подальшим схваленням договорів, укладених Одеським припортовим заводом з “Нафтогазом” і Ощадбанком.
Мінфін, Мінекономіки і ФДМ в 10-денний термін повинні були забезпечити внесення змін до фінансового плану ОПЗ на 2014 рік з урахуванням залучення в Ощадбанку кредиту в розмірі 5 млрд гривень.
ОПЗ є публічним акціонерним товариством, 100% акцій якого належить державі і управляється Фондом державного майна.
Завод спеціалізується на виробництві аміаку і карбаміду, перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас