США зобов'язали Іран виплатити понад $ 10 мільярдів компенсації за теракти 11 вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США зобов'язали Іран виплатити понад $ 10 мільярдів компенсації за теракти 11 вересня

Світ
1338
Американський суд зобов’язав Іран виплатити понад 10,5 мільярда доларів як відшкодування сім’ям загиблих і страховим компаніям за теракти 11 вересня 2001 року.
“Окружний суддя США Джордж Деніелс в Нью-Йорку в середу ухвалив заочне рішення проти Ірану на суму 7,5 мільярда доларів виплати компенсації сім’ям осіб, які загинули у Всесвітньому торговому центрі і Пентагоні 11 вересня 2001 року”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що в цю суму входять 2 мільйони доларів кожній родині в якості моральної компенсації, а також 6,88 мільйона доларів штрафів.
Деніелс також присудив виплатити 3 мільярди доларів на користь страховиків, в тому числі компанії Chubb Ltd, як компенсацію матеріальних збитків.
“Раніше Деніелс постановив, що Іран допомагав терористам при підготовці терактів 11 вересня і тому повинен нести матеріальну відповідальність”, – підкреслює видання.
Відзначається, що у позивачів можуть виникнути труднощі при отриманні компенсації, хоча вони можуть спробувати отримати компенсації за рахунок заморожених активів терористів.
У минулому році світові лідери погодилися на скасування жорстких санкцій проти Ірану в обмін на дотримання Тегераном своїх зобов’язань щодо кількісних обмежень розробки ядерної зброї.
Євросоюз уточнив, що з Ірану знімаються не всі санкції, а тільки економічні і фінансові обмеження, пов’язані з його ядерною програмою.
В середині січня Іран отримав доступ до 32 мільярдам доларів, які раніше були заблоковані, після зняття міжнародних економічних санкцій.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас