КНДР оголосила про розрив економічного співробітництва з Південною Кореєю, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНДР оголосила про розрив економічного співробітництва з Південною Кореєю, - ЗМІ

Світ
659
Північна Корея оголосила недійсними всі транскордонні угоди про економічне співробітництво, підписані з Південною Кореєю, повідомляє РБК з посиланням на агентство Yonhap.
«З цього моменту ми розглядаємо всі угоди між двома Кореями про економічне співробітництво і обміни недійсними», – цитує агентство повідомлення комітету КНДР з мирного об’єднання.
Крім того, Північна Корея оголосила про продаж всіх активів південнокорейських компаній в КНДР.
Свої дії Пхеньян пояснив введенням нового пакета економічних санкцій з боку Сеула. Південна Корея доповнила чорний список фізичних і юридичних осіб, чиї рахунки буду заморожені і щодо кого заборонено проводити фінансові операції. До переліку входять громадяни і організації, які, як вважають південнокорейська влада, причетна до розробки зброї масового знищення.
Південна Корея також заборонила судам заходити в свої порти протягом 180 днів після перебування в портах КНДР. Сеул посилив перевірку ввезених в країну товарів, вироблених в Північній Кореї. Громадянам країни рекомендували утриматися від відвідування ресторанів та інших закладів, які містяться громадянами КНДР в третіх країнах.
2 березня Радбез ООН одноголосно прийняв пакет санкцій проти КНДР, який ЗМІ охарактеризували як найжорсткіший за останні 20 років. Обмеження включають обов’язковий огляд вантажів, що прямують до Північної Кореї або звідти, заборона на продаж і постачання стрілецької зброї та легких озброєнь, а також висилку дипломатів, залучених до «незаконної діяльності».
Введення міжнародних санкцій пов’язано з випробуваннями і запусками, які Північна Корея провела в останні місяці. У січні 2016 року КНДР оголосила про успішне випробування водневої бомби. У Пхеньяні підкреслювали, що країна не стане застосовувати ядерну зброю, якщо не буде порушений державний суверенітет. Через місяць Північна Корея повідомила і про успішний запуск ракети, яка вивела на орбіту супутник Kwangmyongsong 4 ( «Яскрава зірка-4»), призначений для спостереження за Землею. Дії КНДР розкритикували майже всі країни світу.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас