Мінекономрозвитку готує реформу ренти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономрозвитку готує реформу ренти

Казна та Політика
431
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) планує представити проект реформування рентних платежів в найближчі два місяці. Про це повідомила перший заступник міністра Юлія Ковалів на прес-конференції.
“Думаю, найближчим часом, протягом місяця-двох, ми разом з колегами вийдемо з пропозиціями стосовно рентних платежів на такі великі і складні угоди”, – сказала заступник міністра.
Ковалів уточнила, що проект змін рентних платежів МЕРТ розробляє спільно з Міністерством енергетики та вугільної промисловості.
За словами заступника міністра, зміна політики стягування ренти також торкнеться угод про розподіл продукції, проекти за якими потребують значних інвестицій.
Нагадаємо, влітку 2014 року підвищила рентні ставки на вуглеводні до кінця року. Потім вони були продовжені на 2015 рік. Для нафти і конденсату вони становили 45% при глибині видобутку до 5 км і 21% – понад 5 км, для природного газу не для потреб населення – відповідно 55% і 28%. Для договорів про спільну діяльність незалежно від глибини, передбачено поетапне підвищення ставки: перший квартал 2015 року – 60%, другий – 65% і з третього кварталу – 70%.
Незважаючи на активну критику високих ставок ренти депутатами, Міненерго і ДФС, рішення знизити ренту для газовидобувників взяли тільки в грудні 2015 року. Ренту на нафтовидобуток знизити поки не вдалося, як і на видобуток руди.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас