Група компаній SLAV братів Клюєвих розпочала процедуру банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група компаній SLAV братів Клюєвих розпочала процедуру банкрутства

Фондовий ринок
650
Австрійська компанія SLAV Handel, Vertretung und Beteiligung AG, підконтрольна Андрію і Сергію Клюєвим, що втекли з України, 8 березня подала в Арбітражний суд Відня заяву про початок процедури банкрутства, повідомило австрійське товариство захисту прав кредиторів KSV1870.
“За інформацією боржника, загальна сума зобов’язань становила EUR 111 810 000«, – зазначено в повідомленні на сайті KSV1870 у вівторок.
Брати Клюєви не могли отримати кредити на погашення боргів, а також поповнити оборотні кошти компанії з власних ресурсів, оскільки їх рахунки заморожені в результаті введених США та ЄС санкцій.
За даними KSV1870, від фінансової неспроможності боржника постраждали 28 кредиторів.
Deutsche Welle з посиланням на KSV1870 також повідомило, що процедуру банкрутства почали також дві дочірні структури групи SLAV, а більше 90% суми боргів групи припадає на китайський держконцерн CNBM International. Як зазначено в матеріалі газети, SLAV розпорядженні активи загальною вартість близько EUR80 млн, основна частина – активи підприємств групи “Укрпідшипник”.
Як повідомлялося, ЗМІ пов’язують з братами Клюєвими також компанію Activ Solar з активами в сфері альтернативної енергетики, проте вони і сама компанія спростовують цю інформацію. У лютому Activ Solar подала на реорганізацію в Австрії через інвестиційних ризиків в Україні – загальна частка Activ Solar в Україні була сильно зменшена через складні ринкові умови, що встановилися після початку економічної та політичної кризи в регіоні два роки тому. За останні два роки прямі іноземні інвестиції постраждали, а ринок фотоелектричних елементів (PV market) сильно погіршився: щорічна установка потужностей скоротилася з більш ніж 200 МВт в 2013 році до приблизно 10 МВт в 2015 році.
Антимонопольний комітет України на початку листопада 2015 року дозволив китайській CNBM купити ряд сонячних електростанцій, побудованих компанією Activ Solar, в Одеській і Миколаївській областях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас