Apple не змогла оскаржити штраф в $ 450 млн за цінову змову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple не змогла оскаржити штраф в $ 450 млн за цінову змову

Фондовий ринок
507
Apple доведеться заплатити майже півмільярда доларів за цінову змову з книговидавцями. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.
Верховний суд США відмовився розглядати подану Apple апеляцію на винесене раніше судове рішення, згідно з яким виробник iPhone і iPad був визнаний винним у змові з метою завищення вартості електронних книг в боротьбі з Amazon.
Учасниками картелю також були компанії Penguin Publishers, MacMillan, Hachette Book Group, HarperCollins і Simon & Schuster, які раніше визнали свою провину і погодилися виплатити понад $ 166 млн.
Міністерство юстиції США звинуватило Apple і згаданих видавців у змові в 2012 році. В кінці 2014-го федеральний окружний суд Манхеттена визнав Apple винною і засудив корпорацію до виплати штрафу в розмірі $ 450 млн, що вдвічі менше суми, яку вимагали ініціатори позовів.
Apple подала апеляцію у Другій окружний апеляційний суд Нью-Йорка, але і ця інстанція побачила в діях компанії порушення федеральних антимонопольних законів. Apple намагалася скасувати цей вердикт, звернувшись до Верховного суду США, але той не став розглядати подану заяву.
Тепер каліфорнійський гігант повинен буде компенсувати постраждалим споживачам $400 млн, а також виплатити $ 20 млн владі штатів і $30 млн за судові витрати.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас