У Латвії штраф за відмивання грошей для фіз осіб підвищать до 5 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Латвії штраф за відмивання грошей для фіз осіб підвищать до 5 млн євро

Кримінал
714
Латвійський Мінфін готує поправки в законодавство про кредитні установи, відповідно до яких штрафні санкції по відношенню до банків і фізособам, викритим у відмиванні грошей, значно посиляться.
Зокрема, розмір максимального штрафу для банку складе 10% від загального річного доходу відповідно до останніх доступними звітами. За нинішніми правилами максимальний штраф дорівнює 10% від чистих доходів за попередній фінансовий рік.
При цьому, в разі, якщо 10% від загального річного доходу менше 5 млн євро, то латвійський фінрегулятор – Комісія ринку фінансів і капіталу – зможе збільшити суму штрафу до 5 млн євро.
Максимальні штрафи для фізосіб піднімуться з нинішніх 142,3 тис. Євро до 5 млн євро
У Мінфіні відзначили, що такі заходи обумовлені тісною роботою деяких латвійських банків з іноземцями, що збільшує шанси на участь в незаконних схемах.
Навесні поточного року комісія планує звернутися до американських компаній-аудиторів з метою перевірити роботу всіх латвійських банків, які обслуговують нерезидентів Латвії.
Раніше колишній керівник комісії Крістапс Закулис покинув свою посаду після критики від міжнародних організацій в нездатності контролювати комерційні банки, які через це беруть участь в нелегальних схемах по відмиванню грошей, що відбивається на фінансовій системі країни.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас