У Qiwi і раніше розраховують на реалізацію проекту Бітрубль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Qiwi і раніше розраховують на реалізацію проекту Бітрубль

Фінтех і Картки
291
Російська платіжна система Qiwi і раніше сподівається на успішну реалізацію планів по запуску власної криптовалюти під назвою Бітрубль.
Про це заявив керівник з розвитку зовнішнього проектного середовища компанії Костянтин Кольцов. Він також дав зрозуміти, що дискусії з регуляторами стають більш предметними, хоча і визнав, що в цілому ситуація з додатками, заснованими на блокчейні, залишається в Росії невизначеною.
«Проект Бітрубль може бути ефективним на нашому ринку, проте як і раніше присутні розбіжності в технологічних і регулятивних питаннях», – розповів Кольцов.
За його словами, регулятори вже краще знайомі з технологією блокчейн, проте самі переговори ведуться все ж повільно. Проте, Qiwi вже презентувала проект Центробанку Росії, а також законодавцям в Держдумі.
Костянтин Кольцов також зазначив, що в ході дискусій регулятори неодноразово піднімали питання про необхідність кращої ідентифікації користувачів в екосистемі блокчейна. На його думку, це вказує на триваюче сприйняття біткоіна як анонімної, а не псевдонімної валюти. Тому Qiwi прагне до того, щоб допомогти якомога більшій кількості російських організацій краще познайомитися з технологією.
Нагадаємо, що про плани по створенню власної криптовалюти в Qiwi заявили в вересні 2015 року.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас